Nejčtenější články

Přivoláváme jaro novou výzdobou. Z ruliček toaletního papíru vyrábíme narcisky, sněženky, tulipány a...
Zkuste si uháčkovat oblíbenou figurku ;)
Návod na jednoduché háčkované chňapky.
Tvořeníčko pro děti od dvou let. Potřebujete k tomu lepidlo v tyčince, papír a krepák. Můžete takto...
Doteď jsem na balkóně věšela hlavně prádlo, ale letos jsem se rozhodla, že tam zkusím pěstovat bylinky,...

Kategorie: zdraví

Jak vyrobit a uchovávat žitný chlebový kvásek

26.11.2020     , ,     0 comments
Pokud chceme péct kváskový chléb, tak si musíme pěstovat kvásek. Je to jednodušší než se zdá. Jednoduchý recept najdete v článku. Kváskový chléb je mnohem výživnější a zdravější než klasický z droždí. A u nás i mnohem oblíbenější.

Recept na přírodní domácí deodorant

18.10.2018     , ,     0 comments
Chcete si zkusit vyrobit deodorant, který bude jen ze samých přírodních složek? Zkuste tento jednoduchý recept.

Kokosový olej

14.10.2018     , ,     0 comments
Kokosový olej je skvělý v kuchyni a ještě lepší v kosmetice.

Výborný a rychle připravený Hummus

07.10.2018     , ,     0 comments
Není humus jako Hummus. Zkoušeli jste někdy tuto pomazánku ze Středního východu?

Zdravá výživa

25.09.2018         0 comments
Už dlouhou dobu sleduju Margit. Velice se mi líbí její názory na výživu. Koukněte na video, kde shrnuje některé názory na výživu.

Recept na jednoduchý prášek na praní

19.09.2018     , , ,     0 comments
Na stránce jsem sdílela recept na mýdlový sliz (gel) na praní. Ale možná jednodušší verze je jeho prášková forma.

Kurkuma jako lék

16.01.2018     ,     0 comments
Kurkuma je doslova zázračné koření pro vaše zdraví. Máte ji rádi? Nebo ji ještě ani neznáte? Přečtěte si článek a věřím, že se budete snažit ji přidávat, kde to jen jde.

Jak si zjednodušit život

14.01.2018     ,     0 comments
V poslední době se toho na nás hrne opravdu hodně. Bohužel náš čas nafukovací není si musíme pořádně rozmyslet, co jsou vlastně naše priority a jak si čas rozvrhout, jak toho stihnout co nejvíce. Otázkou je, jestli to všechno opravdu stihnout musíme.

Rychlé, výborné, domácí kvašené zelí

26.08.2015     , ,     0 comments
Mnohem zdravější než většina doplňků stravy a mnohem levnější. Kupované údajně neobsahuje tolik vitamínů, kolik obsahuje doma udělané.

Zubní pasta - recept

31.07.2015     , , ,     0 comments
V kosmetických přípravcích se nachází hodně chemikálií, které jsou při pravidelném používání zdraví škodlivé. Proto se snažím hledat zdravější alternativy. V poslední době se ale na trh dostává plno kosmetických přípravků v bio kvalitě nebo na bázi rostlin bez zbytečných chemikálií. Hodně z nich jsem si oblíbila. Některé věci si ale můžeme jednoduše připravit doma sami a to za pár korun.

Cuketa - recepty a tipy

21.07.2015     ,     0 comments
Začíná sezóna cukety a každý rok ji máme tolik, že nevíme co s ní. Přitom cuketa se dá využít tolika způsoby, které vám nabízím v článku.

Bez černý - květ

29.05.2015         0 comments
Bez černý (Sambucus nigra) je další z mých oblíbených bylinek. Má sezónu květu v červnu, ale letos začal kvést o něco dřív. V článku si o ní můžete přečíst nějaké zajímavosti.

Výborný a jednoduchý bezinkový sirup - recept

27.05.2015     , ,     0 comments
Začíná kvést černý bez, tak jsem toho hned využila a natrhala si prvních pár květů. UdělámeUvařili jsme si výborný bezinkový sirup. Minulý rok jsme ho pořádně zavařili a vydržel nám až doteď. Hned po uvaření jsme upíjeli a celá kuchyň byla krásně provoněná.

Nechtějte zhubnout, chtějte být štíhlá

17.05.2015     ,     0 comments
Mnoho dívek by chtělo mít krásné postavy a chtělo by zhubnout. Ale pořád se nedaří. Co dělají špatně? Možná je problém v tom, co opravdu chtějí. Nechcete hubnout, chcete být štíhlá.

Pampeliška lékařská

12.05.2015     ,     0 comments
Pampeliška lékařská (Taraxacum officinale) nás teď bude ještě pár měsíců provázet. Je to výborná léčivka, kterou můžeme na různé způsoby využít v naší kuchyni.

Pampeliškový sirup - recept

11.05.2015     , ,     0 comments
Pampelišek je všude dost, já jich natrhala pár na zahrádce a ani to nešlo poznat. Zkusila jsem z nich uvařit pampeliškový sirup. Tady je recept.

Co dělat, když se cítíme unaveni a bez energie

16.04.2015         0 comments
I když spíte 8 hodin denně, stejně máte problém se ráno vykopat z postele. A přes den byste si nejraději dali šlofíka. Mám pro Vás pár tipů, co dělat, abyste se během chvilky dobily energií.

Medvědí česnek

05.04.2015     ,     0 comments
Medvědí česnek (Allium ursinum) je jarní bylinka, která se dá výborně využít v kuchyni. Jak a k čemu se používá se dozvíte v článku.

Výroba domácího jogurtu

26.03.2015     ,     0 comments
Jogurt se u nás jí ve velkém. Proto jsem se rozhodla ho dělat doma. Pokud máte pekárnu, kde lze nastavit teplotu kvašení, tak si můžete jogurt udělat i vy doma.

Je mléko zdravé nebo nám škodí?

23.03.2015         0 comments
Život bez mléka si v podstatě představit nedokážu. Jenomže v poslední době čím dál častěji narážím na články o jeho škodlivosti. Ale je to s mlékem opravdu tak špatné, jak studie vyhrožují?

Jak podpořit imunitu dětí

23.03.2015     ,     0 comments
Než začal náš syn chodit do školky, byli jsme léta všichni zdraví. Se školkou se vše změnilo a všichni jsme si začali procházet různými nachlazeními včetně půlroční dcerky. Začala jsem zjišťovat, jak posilovat imunitu nejen u dětí, ale i u nás dospělých.

Recept na kváskový chléb z domácí pekárny

21.02.2015     ,     0 comments
Kváskový chléb dělám asi dva roky. Začala jsem ho dělat v troubě, ale jak jsem dostala k vánocům domácí pekárnu na chleba, dělám ho už jen tam. Je výborný. Jediné, co mu můžu vytknout je to, že se musí připravit delší dobu dopředu. Když vím, že chleba potřebuji hned, dělám obyčejný z droždí. Ale i tak málo, protože si vždycky raději počkáme na ten z kvásku.
Zobrazena strana 1 z 1 celkem