Nejčtenější články

Přivoláváme jaro novou výzdobou. Z ruliček toaletního papíru vyrábíme narcisky, sněženky, tulipány a...
Pokud chceme péct kváskový chléb, tak si musíme pěstovat kvásek. Je to jednodušší než se zdá. Jednoduchý...
Univerzální návod na čepičku. Ten se pak dá rozšířit na sovičku nebo ušanku nebo nechat jen tak.
Tvořeníčko pro děti od dvou let. Potřebujete k tomu lepidlo v tyčince, papír a krepák. Můžete takto...
Zkuste si uháčkovat oblíbenou figurku ;)

Pampeliškový sirup - recept

11.05.2015     , ,     3 comments

Suroviny:

Pampelišky - plný hrnec

Voda - 1,5 litru

Cukr - stejné množství, jako vody 1,5 kg

20 g kyseliny citrónové,

1-2 citrony - šťáva

Meduňka - není nutná

Postup:

Vodu přiveďte k varu a zalijte pampelišky. Přidejte šťávu z citrónu, kyselinu citrónovou, a pokud máte meduňku, tak i tu. Zalijte tak, ať vše leží pod vodou, přikryjte a nechejte 24 hodin stát.

pampeliškový sirup

Poté sceďte přes plátno nebo látkovou plenu. Dejte vařit a přidejte stejné množství cukru, jako máte výluhu.

pampeliškový sirup

Přiveďte k varu. Mezitím si nachystejte sklenice, ve kterých budete zavařovat. Já jsem našla od tatarek, rajčatového pyré a od přesnídávky. Ty umyjte a dejte otevřené do vroucí vody, i s víčky. Takto sterilizujte asi 20 minut. Pak do skleniček nalívejte sirup a pevně uzavřete. Otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Pokud chcete mít jistotu, tak ještě podobným způsobem vysterilizujte i se sirupem. Vložte do jemně vroucí vody dnem vzhůru a sterilizujte asi 20 minut. Můžete použít i troubu, kterou zahřejete na 80 - 100 °C a do nádoby s vroucí vodou skleničky vložíte a sterilizujete.

pampeliškový sirup

Nechte vychladnout a můžete dát do špajzu. Můžete ihned ochutnávat.

cedulka sirup

Poznámka: Když se to louhuje, i vaří, tak to dost smrdí- teda alespoň mi to dost smrdělo. Ale nenechte se odradit, sirup je po uvaření výborný ♡♡♡

pampeliskovy sirup

 

 

Diskuse

nový komentář
Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem