Nejčtenější články

Návod na jednoduché háčkované chňapky.
Někdy mi u klasických bábovek vadí, když jsou příliš suché. Proto jsem začala dělat tvarohové, které jsme...
Věříte na splněná přání? Zkuste si něco přát a uvidíte. Mám pro Vás návod, jak na to.
Kváskový chléb dělám asi dva roky. Začala jsem ho dělat v troubě, ale jak jsem dostala k vánocům domácí...
Z tohoto receptu na domácí prášek do myčky jsem opravdu nadšená. Je to za pár korun, ekologické a navíc to...

Výroba domácího jogurtu

26.03.2015     ,     0 comments

Co k tomu potřebujeme:

1-2 lžíce poctivého jogurtu (př. Holandia, nebo už vyrobeného domácího jogurtu)

1 litr plnotučného čerstvého mléka (pasterizovaného)

Mléko nalijeme do hrnce a zahřejeme na teplotu asi 36 °C. (Pokud překročíme, nevadí. Počkáme až zchladne)

výroba domácího jogurtu

Poté zamícháme 1 až 2 lžíce jogurtu do vychladlého mléka.

Vložíme do domácí pekárny. Zapneme teplotu kvašení na 36 °C a necháme asi 8 hodin kvasit.

Po 6 - 8 hodinách máme výborný čerstvý domácí jogurt.

Nevím, jak je to v případě, že nemáte program Kvašení na Vaší pekárně. Někdo používá prý program Těsto, ale s tímto zkušenost nemám. Mám pekárnu Eta duplica Vital.

Mléko, na výrobu jogurtu mám nejradši BIO plnotučné od Alberta, které stojí asi 22 Kč. Kupovala jsem i mléko z automatu, ale bohužel se mi jogurt tak dobrý nepodařil. Zkoušela jsem to s ním vícekrát. Nejosvědčenější je to z Alberta, z fotky dole:

Mléko na výrobu jogurtu

Diskuse

nový komentář
1. Veronika 26.02.2017 10:27h
U nás je jogurt velice oblíbený. Recept vyzkouším :-)
Zobrazena strana 1 z 1 celkem