Nejčtenější články

Přivoláváme jaro novou výzdobou. Z ruliček toaletního papíru vyrábíme narcisky, sněženky, tulipány a...
Kváskový chléb dělám asi dva roky. Začala jsem ho dělat v troubě, ale jak jsem dostala k vánocům domácí...
Zkuste si uháčkovat oblíbenou figurku ;)
Návod na jednoduché háčkované chňapky.
Tvořeníčko pro děti od dvou let. Potřebujete k tomu lepidlo v tyčince, papír a krepák. Můžete takto...

Příkrmy od 8. měsíce

22.02.2015     ,     0 comments
Od osmého měsíce už dáváme 4 příkrmy denně. Ráno na svačinu ovoce, v poledne na oběd zeleninu, odpoledne na svačinu jogurt nebo puding a večer kaši. Mezitím kojíte nebo dáváte kojenecké mléko.

Tip na recept: Rajská polévka s kapáním nebo Mrkvová polévka. Obě polévky samozřejmě nesolíme pro děti do 1 roku. A po osolení si na nich pochutná celá rodina ;-)

Další recepty: Špenát se šťouchačkama a vejcem, domácí jogurt, svíčková omáčka (chystám recept)

Mám tady pro vás 2 tipy na domácí pudingy, ale teď s druhým dítětem už dělám stejně hlavně kupované. Složení se za posledních pár let hodně vylepšilo, tak už není důvod se bát zbytečných barviv a aditiv. Pokud přece jen chcete, tak tady jsou recepty:

Čokoládový puding

200 ml kojeneckého mléka (připraveného podle návodu na obalu, jen nemusí být převařená voda - tu stejně převaříte),3 vrchovaté lžičky kukuřičného škrobu (př. Gustin), 0,5-1 lžička kakaa na vaření (př. Carla), 1 lžička cukru (lépe třtinového ať je to zdravější)

Postup: V troše studeného kojeneckého mléka rozmíchejte škrob a kakao. Zbytek kojeneckého mléka přiveďte s cukrem k varu a přilijte rozmíchanou směs škrobu a kakaa v mléce. Vařte asi minutu, nalijte do misky a po zchladnutí podávejte :-)

Vanilkový puding

200 ml kojeneckého mléka (připraveného podle návodu na obalu, jen nemusí být převařená voda - tu stejně převaříte), 3 vrchovaté lžičky kukuřičného škrobu (př. Gustin), 1 lžička vanilkového cukru (já používám bio třtinový cukr s pravou vanilkou)

Postup: Podobně jak čokoládový puding. V troše studeného kojeneckého mléka rozmíchejte škrob a cukr. Zbytek mléka přiveďte k varu a přilijte směs. Vařte asi minutu, vlejte do misky a po zchladnutí podávejte.

A na závěr bych měla ještě pro vás malý tip. Přece jen pro malošky děláte jídlo zvlášť a ne vždy máte čas jídlo navíc vařit. Zeleninové, obilné i masové příkrmy se dají zamrazit. Takto je tam můžete mít třeba i měsíc a máte tak jídlo vždy po ruce. Pak je jen ohřejete ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě na optimální teplotu. A máte během pár minut navařeno.

Krásný den ♡♡♡

Diskuse

nový komentář
Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem