Nejčtenější články

Přivoláváme jaro novou výzdobou. Z ruliček toaletního papíru vyrábíme narcisky, sněženky, tulipány a...
Zkuste si uháčkovat oblíbenou figurku ;)
Medvědí česnek (Allium ursinum) je jarní bylinka, která se dá výborně využít v kuchyni. Jak a k čemu se...
Tvořeníčko pro děti od dvou let. Potřebujete k tomu lepidlo v tyčince, papír a krepák. Můžete takto...
Kváskový chléb dělám asi dva roky. Začala jsem ho dělat v troubě, ale jak jsem dostala k vánocům domácí...

Mazanec - recept

04.04.2015         0 comments

Ingredience:

370 ml mléka, 1 balíček sušeného droždí (7 g), 150 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru (20 g), 3 žloutky, 750 g polohrubé mouky, 150 g rozpuštěného másla, 3 lžíce plátků mandlí, špetka soli

Trochu hladké mouky na poprášení těsta, 1 vejce na potření mazance, kousek másla na pomazání po upečení

Postup:

Těsto dělám v pekárně, ale určitě by to šlo i v míse. Do pekárny dám postupně mléko, droždí, cukr, vanilkový cukr, žloutky, mouku, špetku soli a zchladlé máslo. Na domácí pekárně zapnu tlačítko těsto, které trvá 1,5 hodiny. Poté ještě nechám půl hodiny až 1 hodinu kynout. Pokud pekárnu nemáte, dokonale smíchejte a prohnětejte.

zamícháme mandle do mazance

Do vykynulého těsta pak na pracovní ploše zamíchám část mandlí. Z uvedeného množství udělám 2 bochníčky, necháme ještě kynout, asi půl hodiny. Troubu nastavíme na 200 °C. Než dáme do trouby, potřeme rozšlehaným vejcem (stačí bílek, pokud nejste nároční) a posypeme zbylými mandlemi.

kynoucí mazance

Vložíme do rozpálené trouby a pečeme asi 10 minut, poté snížíme teplotu na 150 °C a dopečeme asi 50 minut.

hotový mazanec

Po vytažení z trouby, mazanec potřeme kouskem másla.

mazanec recept

Dobrou chuť ♡♡♡

Diskuse

nový komentář
Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem