Nejčtenější články
Výborná rajská polévka s kapáním - recept
Suroviny:
Polévka: cca 3 lžíce másla, 3 lžíce mouky, 500 ml rajčatového pyré, 1 l vody, 1 lžička skořice, snítka čerstvé bazalky, 1 lžíce cukru krupice, sůl pepř
Kapání: 1 vejce, 1 lžíce mléka, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička tymiánu, troška soli
V hrnci na středním plamenu rozpustíme máslo, přidáme mouku a mícháme alespoň 5 minut. Pak přidáme vodu, rajčatové pyré, bazalku, skořici a cukr. Přivedeme k varu.
Pokud budete dělat pro malé dítě, osolte až úplně nakonec. Jinak můžete osolit už teď.
Mezitím si připravíme nočky. Smícháme všechny suroviny na kapání v misce.
Vytáhneme bazalku z polévky.
Přes haluškovač vytvoříme kapání do vroucí polévky. Nočky tak povařte alespoň pět minut. Vyplavou na hladinu.
A takto vypadá hotová rajská.
V této fázi odebírám pro mou 11 měsíční holčičku. Jedna krabička do mrazáku, jedna sklenička do ledničky na zítřek a do misky na dnešní oběd.
Teď celou polévku osolím pro zbytek rodiny.
Bon Appetít!