Nejčtenější články
Výborný krémeš - recept
Ingredience:
500 g chlazeného listového těsta + trochu hladké mouky na vyválení
800 ml mléka
100 g moučkového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
2 balíčky vanilkového pudingu
100 g másla
500 ml smetany ke šlehání
Poleva:
20 g másla
100 g hořké čokolády
Postup:
Troubu rozpálíme na 200 °C. Listové těsto rozdělíme na dvě části. Obě vyválíme na velikost plechu. Na plech dáme pečící papír, položíme jednu část rozváleného těsta a propícháme vidličkou, aby se při pečení netvořily bubliny. Pečeme tak 10 minut do zlatova. Stejným způsobem upečeme druhý plát.
V trošce mléka (100 ml) rozmícháme pudingový prášek. Zbytek mléka zahřejeme na středně silném plamenu. Přidáme cukr. Když mléko začne vřít, přidáme rozmíchaný puding. Minutu vaříme. Vypneme sporák. Přidáme máslo, které se v horkém krému rozpustí. Necháme vychladnout.
Po zchladnutí navrstvíme krém na plát listového těsta. Dále navrstvíme vyšlehanou šlehačku a přikryjeme druhým plátem.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a přidáme kousek másla. Rozpuštěnou čokoládu rozetřeme na horní plát.
Hotový krémeš dáme do ledničky ztuhnout.
Dobrou chuť ♡♡♡