Nejčtenější články

Přivoláváme jaro novou výzdobou. Z ruliček toaletního papíru vyrábíme narcisky, sněženky, tulipány a...
Zkuste si uháčkovat oblíbenou figurku ;)
Medvědí česnek (Allium ursinum) je jarní bylinka, která se dá výborně využít v kuchyni. Jak a k čemu se...
Návod na jednoduché háčkované chňapky.
Tvořeníčko pro děti od dvou let. Potřebujete k tomu lepidlo v tyčince, papír a krepák. Můžete takto...

Výborný krémeš - recept

18.05.2015         0 comments

Ingredience:

500 g chlazeného listového těsta + trochu hladké mouky na vyválení

800 ml mléka

100 g moučkového cukru

2 balíčky vanilkového cukru

2 balíčky vanilkového pudingu

100 g másla

500 ml smetany ke šlehání

Poleva:

20 g másla

100 g hořké čokolády

Postup:

Troubu rozpálíme na 200 °C. Listové těsto rozdělíme na dvě části. Obě vyválíme na velikost plechu. Na plech dáme pečící papír, položíme jednu část rozváleného těsta a propícháme vidličkou, aby se při pečení netvořily bubliny. Pečeme tak 10 minut do zlatova. Stejným způsobem upečeme druhý plát.

V trošce mléka (100 ml) rozmícháme pudingový prášek. Zbytek mléka zahřejeme na středně silném plamenu. Přidáme cukr. Když mléko začne vřít, přidáme rozmíchaný puding. Minutu vaříme. Vypneme sporák. Přidáme máslo, které se v horkém krému rozpustí. Necháme vychladnout.

kremes

Po zchladnutí navrstvíme krém na plát listového těsta. Dále navrstvíme vyšlehanou šlehačku a přikryjeme druhým plátem.

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a přidáme kousek másla. Rozpuštěnou čokoládu rozetřeme na horní plát.

kremes recept

Hotový krémeš dáme do ledničky ztuhnout.

kremes

kremes recept

Dobrou chuť ♡♡♡

 

 

 

Diskuse

nový komentář
Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem