Nejčtenější články
Výborné hned měkké perníčky - recept
Suroviny:
750 g hladké mouky, 280 g moučkového cukru, 120 g másla, 4 vejce, 6 lžic medu, 2,5 čajové lžičky jedlé sody, cca 15 g perníkového koření (Vitana)
vejce na potření
Na ozdobení: gelové barvy, bílek, 150 g moučkového cukru, kapka citrónové šťávy
Postup:
Máslo rozpusťte. Smíchejte sypké suroviny a poté dejte vše ostatní, včetně zchladlého másla. Vše dobře zapracujte. Těsto dejte do ledničky a nechte asi den uležet.
Druhý den vytáhněte a na pomoučněném válu vyválejte asi v 3 mm silné pláty. Troubu předehřejte na 200 °C (až budete perníčky vkládat, snižte teplotu na 150 °C.) Můžeme vykrajovat.
Hotové perníčky na plechu a na pečícím papíru vložte do vyhřáté trouby a teplotu stáhněte na 150 °C. Pečte 7 minut. Vytáhněte z trouby, potřete rozšlehaným vejcem (může být s troškou vody, aby se lépe roztíralo) a vraťtě na 2 minuty do trouby.
Zdobení
Bílek smíchejte s cukrem. Rozdělte do tolika misek, kolik budete mít barviček. Obarvěte.
Párátkem můžete tvořit. Zdobení nám moc nešlo, tak naše dílo není úplně dokonalé, ale vytvořili jsme to společne a tak se nám to mooc líbí ♡♡♡
Jak vypadá originál: