Nejčtenější články

Přivoláváme jaro novou výzdobou. Z ruliček toaletního papíru vyrábíme narcisky, sněženky, tulipány a...
Zkuste si uháčkovat oblíbenou figurku ;)
Medvědí česnek (Allium ursinum) je jarní bylinka, která se dá výborně využít v kuchyni. Jak a k čemu se...
Návod na jednoduché háčkované chňapky.
Tvořeníčko pro děti od dvou let. Potřebujete k tomu lepidlo v tyčince, papír a krepák. Můžete takto...

Výborné bramboráky - recept

22.08.2015         0 comments

Bramboráky

Ingredience:

1 kg brambor

100 g mouky

2 vejce

4 stroužky česneku

Pepř, sůl, majoránka (1 lžíce)

Postup:

Brambory oloupeme, nastrouháme najemno, osolíme asi 1 lžičkou soli, dáme na cedník a počkáme, až přebytečná voda odteče. Zbytky vody vymačkáme. Přidáme vejce, mouku, vytlačený česnek, pepř, sůl a majoránku. Zamícháme. Můžeme trošku ochutnat, jestli je těsto dostatečně okořeněné.

bramborak

Na teflonovou pánvičku kápneme trošku oleje, rozehřejeme na středně silný plamen (až silný). Zkusíme kousek těsta, jestli je pánvička dostatečně rozehřátá. Těsto lžící na pánvi jemně rozetřeme a opékáme z každé strany několik minut dozlatova.

recept bramboraky

Dobrou chuť :-)

 

 

Diskuse

nový komentář
Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem