Nejčtenější články

Přivoláváme jaro novou výzdobou. Z ruliček toaletního papíru vyrábíme narcisky, sněženky, tulipány a...
Zkuste si uháčkovat oblíbenou figurku ;)
Medvědí česnek (Allium ursinum) je jarní bylinka, která se dá výborně využít v kuchyni. Jak a k čemu se...
Návod na jednoduché háčkované chňapky.
Tvořeníčko pro děti od dvou let. Potřebujete k tomu lepidlo v tyčince, papír a krepák. Můžete takto...

Thajské dýňové kari recept

20.01.2017         0 comments
Thajské dýňové kari

Co k tomu budeme potřebovat?
1 polévková lžíce kokosového oleje
1 polévková lžíce zeleného kari
2 kefírové listy
1 stroužek česneku
1 stonek citrónové trávy
5cm kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaného
400 g dýně nakráté na drobné kostky (1x1cm),
400 ml kokosového mléka
3 lžíce rybí omáčky
1 lžíce citrónové šťávy
rýže

suroviny thajske kari

Postup:
Do hrnce dáme kokosový olej a necháme ho zahřát.
Na olej dáme zelenou kari pastu a necháme chvíli zahřát, přidáme dýni, nakrájenou na kostečky. Podlijeme.

dyne na kari

Stačí podlít trochu, dýně nemusí být zcela ponořená. Přidáme kefírové listy, rozmačkaný česnek, rozmáčklou citrónovou trávu a zázvor (já ho dala asi lžičku - měla jsem ten sušený). Tak 10 -15 minut necháme vařit a pak přidáme kokosové mléko. Dýně se nemusí vařit dlouho, je měkká hned.

Po chvilce vaření s kokosovým mlékem přidáme rybí omáčku.

rybi omacka

Teď už necháme vařit jen chvilku a dochtíme citrónovou šťávou. Podáváme s rýží Usmívající se

Alernativa: Výborné je to i s cizrnou nebo s mungo klíčky.

Diskuse

nový komentář
Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem