Nejčtenější články
Thajské dýňové kari recept
20.01.2017
0 comments
Thajské dýňové kari
Co k tomu budeme potřebovat?
1 polévková lžíce kokosového oleje
1 polévková lžíce zeleného kari
2 kefírové listy
1 stroužek česneku
1 stonek citrónové trávy
5cm kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaného
400 g dýně nakráté na drobné kostky (1x1cm),
400 ml kokosového mléka
3 lžíce rybí omáčky
1 lžíce citrónové šťávy
rýže
Postup:
Do hrnce dáme kokosový olej a necháme ho zahřát.
Na olej dáme zelenou kari pastu a necháme chvíli zahřát, přidáme dýni, nakrájenou na kostečky. Podlijeme.
Na olej dáme zelenou kari pastu a necháme chvíli zahřát, přidáme dýni, nakrájenou na kostečky. Podlijeme.
Stačí podlít trochu, dýně nemusí být zcela ponořená. Přidáme kefírové listy, rozmačkaný česnek, rozmáčklou citrónovou trávu a zázvor (já ho dala asi lžičku - měla jsem ten sušený). Tak 10 -15 minut necháme vařit a pak přidáme kokosové mléko. Dýně se nemusí vařit dlouho, je měkká hned.
Po chvilce vaření s kokosovým mlékem přidáme rybí omáčku.
Teď už necháme vařit jen chvilku a dochtíme citrónovou šťávou. Podáváme s rýží
Alernativa: Výborné je to i s cizrnou nebo s mungo klíčky.
Diskuse
nový komentářDiskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem