Nejčtenější články

Přivoláváme jaro novou výzdobou. Z ruliček toaletního papíru vyrábíme narcisky, sněženky, tulipány a...
Zkuste si uháčkovat oblíbenou figurku ;)
Medvědí česnek (Allium ursinum) je jarní bylinka, která se dá výborně využít v kuchyni. Jak a k čemu se...
Návod na jednoduché háčkované chňapky.
Tvořeníčko pro děti od dvou let. Potřebujete k tomu lepidlo v tyčince, papír a krepák. Můžete takto...

Recept na Thajskou polévku

22.02.2015         0 comments

Ingredience:


250g kuřecích prsíček, nakrájených na tenké plátky,
2 chilli papričky zbavené semínek nakrájené najemno (nebo půl lžičky chilli koření),
100g tenkých rýžových nudlí,
1 litr kuřecího nebo zeleninového vývaru (popřípadě bujón),
150g žampiónů (hlívy) nakrájených na plátky,
1 lžíce nahrubo nastrouhaného oloupaného zázvoru,
2-3 lžíce citrónové nebo limetkové šťávy,
5 lžic rybí omáčky,
2-3 lžíce červené kari pasty,
400ml kokosového krému (kokosového mléka),
1 lžíce sekaného koriandru (lze vynechat).

Nudle připravíme podle návodu na obalu. Scedíme a necháme stranou.
Ve větším hrnci přivedeme k varu vývar, přidáme kari pastu, chilli, zázvor a vaříme 5 minut.

Pak přidáme houby, kuře a vaříme dalších 5 minut.

Přilijeme do polévky citrónovou (limetkovou) šťávu, kokosový krém a rybí omáčku a 5-10 minut prohříváme na mírnějším ohni.

Podává se s rýžovými nudlemi.

Diskuse

nový komentář
Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem