Nejčtenější články
Recept na Thajskou polévku
22.02.2015
0 comments
Ingredience:
250g kuřecích prsíček, nakrájených na tenké plátky,
2 chilli papričky zbavené semínek nakrájené najemno (nebo půl lžičky chilli koření),
100g tenkých rýžových nudlí,
1 litr kuřecího nebo zeleninového vývaru (popřípadě bujón),
150g žampiónů (hlívy) nakrájených na plátky,
1 lžíce nahrubo nastrouhaného oloupaného zázvoru,
2-3 lžíce citrónové nebo limetkové šťávy,
5 lžic rybí omáčky,
2-3 lžíce červené kari pasty,
400ml kokosového krému (kokosového mléka),
1 lžíce sekaného koriandru (lze vynechat).
Nudle připravíme podle návodu na obalu. Scedíme a necháme stranou.
Ve větším hrnci přivedeme k varu vývar, přidáme kari pastu, chilli, zázvor a vaříme 5 minut.
Pak přidáme houby, kuře a vaříme dalších 5 minut.
Přilijeme do polévky citrónovou (limetkovou) šťávu, kokosový krém a rybí omáčku a 5-10 minut prohříváme na mírnějším ohni.
Podává se s rýžovými nudlemi.
Diskuse
nový komentářDiskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem