Nejčtenější články

Univerzální návod na čepičku. Ten se pak dá rozšířit na sovičku nebo ušanku nebo nechat jen tak.
Tvořeníčko pro děti od dvou let. Potřebujete k tomu lepidlo v tyčince, papír a krepák. Můžete takto...
Zkuste si uháčkovat oblíbenou figurku ;)
Z tohoto receptu na domácí prášek do myčky jsem opravdu nadšená. Je to za pár korun, ekologické a navíc to...
Někdy mi u klasických bábovek vadí, když jsou příliš suché. Proto jsem začala dělat tvarohové, které jsme...

Pampeliškový sirup - recept

11.05.2015     , ,     0 comments

Suroviny:

Pampelišky - plný hrnec

Voda - 1,5 litru

Cukr - stejné množství, jako vody 1,5 kg

20 g kyseliny citrónové,

1-2 citrony - šťáva

Meduňka - není nutná

Postup:

Vodu přiveďte k varu a zalijte pampelišky. Přidejte šťávu z citrónu, kyselinu citrónovou, a pokud máte meduňku, tak i tu. Zalijte tak, ať vše leží pod vodou, přikryjte a nechejte 24 hodin stát.

pampeliškový sirup

Poté sceďte přes plátno nebo látkovou plenu. Dejte vařit a přidejte stejné množství cukru, jako máte výluhu.

pampeliškový sirup

Přiveďte k varu. Mezitím si nachystejte sklenice, ve kterých budete zavařovat. Já jsem našla od tatarek, rajčatového pyré a od přesnídávky. Ty umyjte a dejte otevřené do vroucí vody, i s víčky. Takto sterilizujte asi 20 minut. Pak do skleniček nalívejte sirup a pevně uzavřete. Otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Pokud chcete mít jistotu, tak ještě podobným způsobem vysterilizujte i se sirupem. Vložte do jemně vroucí vody dnem vzhůru a sterilizujte asi 20 minut. Můžete použít i troubu, kterou zahřejete na 80 - 100 °C a do nádoby s vroucí vodou skleničky vložíte a sterilizujete.

pampeliškový sirup

Nechte vychladnout a můžete dát do špajzu. Můžete ihned ochutnávat.

cedulka sirup

Poznámka: Když se to louhuje, i vaří, tak to dost smrdí- teda alespoň mi to dost smrdělo. Ale nenechte se odradit, sirup je po uvaření výborný ♡♡♡

pampeliskovy sirup

 

 

Diskuse

nový komentář
Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem