Nejčtenější články

Přivoláváme jaro novou výzdobou. Z ruliček toaletního papíru vyrábíme narcisky, sněženky, tulipány a...
Zkuste si uháčkovat oblíbenou figurku ;)
Medvědí česnek (Allium ursinum) je jarní bylinka, která se dá výborně využít v kuchyni. Jak a k čemu se...
Tvořeníčko pro děti od dvou let. Potřebujete k tomu lepidlo v tyčince, papír a krepák. Můžete takto...
Kváskový chléb dělám asi dva roky. Začala jsem ho dělat v troubě, ale jak jsem dostala k vánocům domácí...

American Apple Pie (Jablečný koláč) - recept

21.02.2016         0 comments

 

Ingredience
Krusta
1,5 hrnku hladké mouky
2 polévkové lžíce studeného mléka (z ledničky)
0,5 hrnku rostlinného oleje
1,5 polévkové lžíce cukru
1/4 polévkové lžíce soli

Náplň
cca 6 jablek bez slupky nastrouhané najemno
3/4 hrnku cukru
3 polévkové lžíce hladké mouky
3/4 čajové lžičky mleté skořice
0,5 čajové lžičky nastrouhaného (mletého) muškátového oříšku

Drobenka
0,5 hrnku hladké mouky
0,5 hrnku cukru krupice
0,5 hrnku másla

Čas přípravy 25 minut, čas pečení 45 minut

Postup

Předehřejte troubu na 175 °C.
Krusta: V míse smíchejte suroviny a těsto natlačte do formy na dort nebo koláč po celé ploše a na okrajích vytvořte z těsta stěny, které tak budou držet náplň (cca 1,5 cm vysoké).

Náplň: Smíchejte cukr, mouku, skořici a muškátový oříšek. Zamíchejte do jablek. Rovnoměrně rozlože na neupečenou krustu.

Drobenka: Smíchejte dohromady studené máslo, mouku a cukr a prsty vytvořte drobenku, kterou posypete jablečnou náplň.

Dejte do vyhřáté trouby a pečte 45 minut při 175 °C.

Tip: pod formu s koláčem dejte plech nebo něco, co bude zachytávat kapající jablečnou šťávu.

Těsto je drobivější, nelekněte se, je to tak správně.
American apple pie

Drobenka se nám moc nedrobila, nechali jsme moc zmeknout máslo. Koláči to ale neuškodilo. Je výborný jako obvykle ;)

american_pie

american apple pie

Dobrou chuť :-)

Diskuse

nový komentář
Diskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem