Nejčtenější články
American Apple Pie (Jablečný koláč) - recept
21.02.2016
2 comments
Ingredience
Krusta
1,5 hrnku hladké mouky
2 polévkové lžíce studeného mléka (z ledničky)
0,5 hrnku rostlinného oleje
1,5 polévkové lžíce cukru
1/4 polévkové lžíce soli
Náplň
cca 6 jablek bez slupky nastrouhané najemno
3/4 hrnku cukru
3 polévkové lžíce hladké mouky
3/4 čajové lžičky mleté skořice
0,5 čajové lžičky nastrouhaného (mletého) muškátového oříšku
Drobenka
0,5 hrnku hladké mouky
0,5 hrnku cukru krupice
0,5 hrnku másla
Čas přípravy 25 minut, čas pečení 45 minut
Postup
Předehřejte troubu na 175 °C.
Krusta: V míse smíchejte suroviny a těsto natlačte do formy na dort nebo koláč po celé ploše a na okrajích vytvořte z těsta stěny, které tak budou držet náplň (cca 1,5 cm vysoké).
Náplň: Smíchejte cukr, mouku, skořici a muškátový oříšek. Zamíchejte do jablek. Rovnoměrně rozlože na neupečenou krustu.
Drobenka: Smíchejte dohromady studené máslo, mouku a cukr a prsty vytvořte drobenku, kterou posypete jablečnou náplň.
Dejte do vyhřáté trouby a pečte 45 minut při 175 °C.
Tip: pod formu s koláčem dejte plech nebo něco, co bude zachytávat kapající jablečnou šťávu.
Těsto je drobivější, nelekněte se, je to tak správně.
Drobenka se nám moc nedrobila, nechali jsme moc zmeknout máslo. Koláči to ale neuškodilo. Je výborný jako obvykle ;)
Dobrou chuť :-)
Diskuse
nový komentářDiskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem