Nejčtenější články
Recept na karamelový cheesecake
23.03.2015
2 comments
Cheesecake s karamelem a bílou čokoládou
(recept je na kulatou dortovou formu, průměr 22cm)
Suroviny:
180g sušenek (nejlépe karamelové - např. Lotus, nebo máslové)
cca 75g změklého másla
600g krémového sýra (např. Lučina, Philadephia, ricota, tučné tvarohy, mascarpone)
2-3 lžičky vanilkového extraktu nebo 1 vanilkový lusk, (i s vanilkovým cukr je cheesecake výborný)
2 vejce
1 kelímek zakysané smetany
200g bílé čokolády ORION (ta se nejlépe rozpouští), rozpuštěné ve vodní lázni
cca 75g změklého másla
600g krémového sýra (např. Lučina, Philadephia, ricota, tučné tvarohy, mascarpone)
2-3 lžičky vanilkového extraktu nebo 1 vanilkový lusk, (i s vanilkovým cukr je cheesecake výborný)
2 vejce
1 kelímek zakysané smetany
200g bílé čokolády ORION (ta se nejlépe rozpouští), rozpuštěné ve vodní lázni
Poleva:
1 konzerva - typ Salko karamel (anebo 1 konzerva slazeného mléka Salko, která se ale nejdřív 2 hodiny uvaří ve vodě, nechá zchladnout a po vychladnutí otevře) - Dobré je i slazené kondenzované (9%tuku) mléko z Lidlu nebo Kauflandu. Jednodušší je ale koupit přímo zkaramelizované Salko.
Troubu předehřejeme na 180°C.
Korpus:
Máslo necháme změknout a spolu s rozemletými sušenkami mixujeme na soudržnou hmotu (másla dejte tolik aby hmota byla soudržná, ale ne moc mastná)
Hmotu rozprostřeme do dortové formy (vyložené pečícím papírem nebo vysypané moukou) a 10 minut na 180 °C předpékáme. Pak formu vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Mezitím teplotu v troubě snížíme na 140 °C. Na dno trouby dejte pekáč s vodou, která se bude vypařovat. Cheesecake tak hezky zvláční.
Máslo necháme změknout a spolu s rozemletými sušenkami mixujeme na soudržnou hmotu (másla dejte tolik aby hmota byla soudržná, ale ne moc mastná)
Hmotu rozprostřeme do dortové formy (vyložené pečícím papírem nebo vysypané moukou) a 10 minut na 180 °C předpékáme. Pak formu vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Mezitím teplotu v troubě snížíme na 140 °C. Na dno trouby dejte pekáč s vodou, která se bude vypařovat. Cheesecake tak hezky zvláční.
Náplň:
Sýr prošleháme s vanilkou. Přidáme vejce, zakysanou smetanu, rozpuštěnou bílou čokoládu a promícháme. Dáme do formy na předpečený korpus ze sušenek. Pečeme asi 50 minut při 140 °C, aby se náplň zpevnila.
Cheesecake potřeme karamelem, vychladíme a můžeme podávat.
Cheesecake potřeme karamelem, vychladíme a můžeme podávat.
Dobrou chuť ♡♡♡
Diskuse
nový komentářDiskuse neobsahuje žádný příspěvek
Zobrazena strana 1 z 1 celkem